RECENT POST

Saturday, May 30, 2009

Cleveland Cavaliers Famous NBA TeamCleveland Cavaliers Famous NBA Team

LeBron James Famous Players Cleveland CavaliersLeBron James Famous Players Cleveland Cavaliers

Mo Williams Top Cleveland Cavaliers PlayersMo Williams Top Cleveland Cavaliers Players

Friday, May 29, 2009

Give the ball to LeBron! That was the order Mike Brown, NBA’s Coach of the Year, told his boys. And that was exactly what Cleveland Cavaliers did. They just gave LeBron James the ball on Game 5 in the Eastern Conference finals. The result? Cavaliers won 112-102 over Orlando Magic to keep the season alive. LeBron James, as always, figured out what to do with the ball. He either scored or assisted on every Cavalier point.

LeBron James 2009 Playoffs
LeBron James and Dwight Howard
LeBron James NBA Playoffs 2009

Give the ball to LeBron! That was the order Mike Brown, NBA’s Coach of the Year, told his boys. And that was exactly what Cleveland Cavaliers did. They just gave LeBron James the ball on Game 5 in the Eastern Conference finals. The result? Cavaliers won 112-102 over Orlando Magic to keep the season alive. LeBron James, as always, figured out what to do with the ball. He either scored or assisted on every Cavalier point.

LeBron James 2009 Playoffs
LeBron James and Dwight Howard
LeBron James NBA Playoffs 2009

Denver Nuggets basketball team based in Denver ColoradoDenver Nuggets basketball team based in Denver Colorado

Denver Nuggets LogoDenver Nuggets Logo

Carmelo Anthony Team Leaders Point in Denver NuggetsCarmelo Anthony Team Leaders Point in Denver Nuggets

Nenê Top Rebounds in Denver NuggetsNenê Top Rebounds in Denver Nuggets

Chauncey Billups Best Assist in Denver NuggetsChauncey Billups Best Assist in Denver Nuggets

Thursday, May 28, 2009

Hornets'ta ameliyat günü
Hornets’ta pivot Tyson Chandler ve forvet James Posey bıçak altına yattılar.

New Orleans Hornets yönetimi yaptığı açıklamada, oyuncular Tyson Chandler ve James Posey’nin ameliyat olduğunu duyurdu.

Hornets basın sözcüsü Dennis Rogers, pivot Tyson Chandler’ın sol ayak bileği ve sol ayak baş parmağındaki sorunun giderildiğini söylerken, Posey’nin ise sağ dizinden bıçak altına yattığını belirtti.

Bu sezon 29 maçta forma giyemeyen Chandler, bu sezon 8.8 sayı ve 8.7 ribaundla beklentilerin altında kalmıştı. Sezon ortasında Oklahoma City Thunder’a takas edilmek istenen Chandler, sol ayak baş parmağındaki sakatlık yüzünden takımında kalmıştı.

Hornets’a bu sezon katılan James Posey ise Denver’a karşı oynanan ilk tur serisi üçüncü maçında dizinden sakatlanmış, buna rağmen diğer iki maçta da oynamıştı.

Her iki oyuncunun da hazırlık kampına yetişmesi bekleniyor.


Doğu Konferansı final serisinin 4. maçında Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando Magic, evi Amway Arena’da Cleveland Cavaliers’ı ağırladı.

Maç boyunca üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu 17 basketle kulüp tarihinin play-off rekorunu kıran Orlando Magic, rakibini uzatma sonunda 116-114 yenerek seride 3-1 öne geçti.

Magic, sahasında oynadığı ikinci karşılaşmaya da hücumda etkili başladı. Dwight Howard’ın pota altından ürettiği sayılarla farkı 7 sayıya kadar çıkaran ev sahibi takım, ilk 6 dakikanın ardından skor bulmakta çok zorlandı. LeBron James’in hücumda devreye girmesiyle farkı kapatarak öne geçen Cavaliers, ilk çeyreği 25-21 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe 8-2’lik seriyle giren Orlando, skoru 29-27’ye getirerek yeniden öne geçti. Konuk takımın savunmasını aşmakta zorlanmayan Florida ekibi, farkı devrenin bitimine 5 dakika kala 8 sayıya çıkardı. Rakibine 12-0’lık seriyle karşılık veren Cleveland, üstünlüğü ele geçirdi ve soyunma odasına da 58-50 önde gitti.

İkinci devreyi Rafer Alston'ın üst üste ürettiği 7 sayıyla açan Orlando, farkı 1 sayıya indirdi. LeBron James ve Mo Williams'ın skorer oyunuyla Cavaliers farkı yeniden 7 sayıya kadar çıkarmasına rağmen kolay sayılar bulmaya devam eden ev sahibi takım üçüncü çeyreği 79-78 geride tamamladı.

Mickael Pietrus'un üç sayılık basketiyle 81-79 öne geçen Magic, yakaladığı 13-4'lük seriyle farkı 8 sayıya çıkardı. Konuk ekip LeBron James'in önderliğinde son 1 dakikaya gidilirken 98-97 öne geçmeyi başardı. Bitime 8 saniye kala Rashard Lewis'in 3 sayılık basketiyle bu kez Orlando, 100-98 öne geçti. Son 0.5 saniyede serbest atış çizgisine gelen LeBron, kullandığı iki atışı da sayıya çevirerek skora 100-100 eşitlik getirdi ve uzatma dakikalarına geçildi.

Uzatma dakikalarında Dwight Howard'ın pota altından ürettiği basketlerle oyuna ağırlığını koyan Magic, LeBron James'in yorgunluğunu da iyi değerlendirdi ve sahadan 116-114'lük skorla galip ayrılarak seride durumu 3-1 getirdi.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 15 sayı - 8 asist - 7 ribaundla karşılaşmayı noktalarken, Dwight Howard 27 sayı - 14 ribaund - 4 asist ve 3 blokla double-double yaptı. Tecrübeli oyun kurucu Rafer Alston ise 26 sayı - 4 asistle salondan ayrıldı.

Konuk ekipte ise LeBron James'in 44 sayı - 12 ribaund - 7 asisti mağlubiyeti engellemek için yeterli olmadı. Öte yandan yıldız oyuncunun yaptığı 8 top kaybı da dikkat çekti.

Cavaliers’ta maç öncesi seriyi kazanacaklarını garanti eden Mo Williams, 15’te 5 gibi düşük bir şut yüzdesiyle 18 sayı kaydederken, Delonte West ise 17 sayı, 5 ribaund ve 7 asistle oynadı.

Phil Jackson'a ceza

Los Angeles Lakers’ın tecrübeli antrenörü hakemler hakkında yaptığı yorumlar sebebiyle 25 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

NBA yönetimi, Los Angeles Lakers’ın antrenörü Phil Jackson’a medya üzerinden hakemleri eleştirdiği için 25 bin dolar para cezası verdi.

Batı Konferansı Final Serisi dördüncü maçından sonra basın toplantısında hakemlere yüklenmiş, Denver Nuggets’ın Los Angeles Lakers’tan 14 fazla serbest atış kullanmasını sert bir şekilde eleştirmişti.

NBA yönetimi, Denver Nuggets’ın 120-101 kazandığı maç sonrasında Phil Jackson’ın yanı sıra Lakers’a da 25 bin dolarlık bir para cezası getirdiğini açıkladı.

Garnett ameliyat oldu

Sakatlığı yüzünden play-off’ta forma giyemeyen Kevin Garnett, sağ dizinden bir operasyon geçirdi.

Boston Celtics’in all-star forveti Kevin Garnett, sağ dizinden ameliyat oldu.

Geçtiğimiz sezon yılın savunmacısı seçilen 33 yaşındaki oyuncu, sakatlığı yüzünden play-off’ta forma giyememişti.

Boston Celtics antrenörü Doc Rivers, yaptığı açıklamada “Kevin Garnett’in yeniden tam sağlığına kavuşup sahalara dönmesini ve olağanüstü NBA kariyerine devam etmesini bekliyorum” dedi.

Bu sezon sakatlıklar yüzünden yalnızca 57 maçta forma giyen Garnett, 15.8 sayı, 8.5 ribaund ve 1.1 blok üretmişti.

Boston Celtics’in genel menajeri Danny Ainge, yıldız oyuncunun iyi bir operasyon geçirdiğini söylerken “Kevin’in ameliyatı çok başarılı geçti ve rehabilitasyon süreci başladı. 2009-10 sezonu öncesi kampa yetişeceğini umuyoruz” dedi.

Efes Pilsen, Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Galatasaray Cafe Crown’u 103-77’lik skorla geçerek durumu 2-0 getirdi.


Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Efes Pilsen, Galatasaray Cafe Crown'u 103-77 yenerek seride durumu 2-0 yaptı.

Mücadeleye hızlı başlayıp 5-0 öne geçen Efes Pilsen, Hüseyin ve Milojeviç'i durduramayınca 2. dakika 5-5 beraberlikle geçildi. Savunmasını oturtamayan lacivert-beyazlı takım karşısında Galatasaray Cafe Crown, üst üste sayılar buldu, ancak evsahibi ekip buna Kaya-Kerem Tunçeri ikilisiyle yanıt verince, 8. dakikada da 21-21 berabere geçildi. Efes Pilsen, ilk periyodu Smith'in 3 sayılık basketiyle 27-25 önde tamamladı.

Efes Pilsen, antrenör Ergin Ataman'ın istediği sert savunmayı 2. periyodun ilk bölümlerinde yerine getirmeyi başardı ve Thornton'un basketiyle 14. dakikada 10 sayılık üstünlük (38-28) yakaladı. Alan savunmasına dönen Galatasaray Cafe Crown, rakibin daha da uzaklaşmasına izin vermedi ve 17. dakika 49-44 lacivert-beyazlı takımın üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmanın ilk yarısını da Efes Pilsen 58-48 önde kapadı.

Lacivert-beyazlı takım, ikinci yarının başlamasıyla birlikte farkı açmaya başladı. Alan savunmasını başarıyla uygulayan evsahibi ekip, bu çeyrek içinde 4 dakika rakibine sayı izni vermedi. Smith liderliğinde başarılı bir oyun sergileyen Efes Pilsen, 3. periyot sonunda 17 sayılık üstünlük yakaladı: 78-61.

Savunmada ve hücumda doğrularını artıran Efes Pilsen, son periyodu da rahat oynayarak, karşılaşmayı 103-77 kazandı ve 1-0 önde başladığı seriyi 2-0'a getirdi.

Efes Pilsen'de Smith, 28 sayı üreterek maçın en skorer ismi olurken, lacivert-beyazlı takım ribauntlarda rakibine 36-26 üstünlük sağladı.

İki takım arasındaki serinin 2. maçı, 30 Mayıs Cumartesi günü yine Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak. Efes Pilsen, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde finale yükselecek.

Bu arada Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da karşılaşmayı izledi. Sarı-kırmızılı taraftarlar Polat ve yönetici Haldun Üstünel'e sevgi gösterisinde bulundular.

EFES PİLSEN: 103 - GALATASARAY CAFE CROWN: 77
Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
Hakemler: Recep Ankaralı, Halil Baldemir, Alper Altuğ Köselerli
Efes Pilsen: Kerem Tunçeri 11, Thornton 11, Smith 28, Kerem Gönlüm 5, Kaya 11, Sinan 4, Shumpert 6, Ender 8, Kasun 12, Kakiouzis 6, Cenk 1
Galatasaray Cafe Crown: Cüneyt 11, Graves 9, Hosley 17, Milojeviç 6, Hüseyin 13, Murat, Tolliver 17, Atkins, Cemal 1, Altay, Tufan 3
1. Periyot: 27-25
Devre: 58-48 (Efes Pilsen lehine)
3. Periyot: 78-61
Beş Faul Alan: Graves (39.41) (Galatasaray Cafe Crown)

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Menajeri Doğan Hakyemez, görevinden ayrıldığını açıkladı.
Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor ile takımın genel menajeri Doğan Hakyemez’in yolları ayrıldı.

Doğan Hakyemez, düzenlediği basın toplantısında, 2,5 yıldır Antalya'da görev yaptığını, Basketbol Milli Takımı genel koordinatörü iken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in isteği ile Antalya'ya geldiğini hatırlattı. Amacının Antalya basketbolunu en üst düzeye çıkarmak olduğuna değinen Hakyemez, ''Takımın başına tam yetki ile getirildim. Takımın altyapısı oluşturuldu. Milli takıma 3-4 oyuncu verebilecek hale geldik. Tesis sorunu çözüldü'' dedi.

Bütün çalışmaları kısıtlı bütçe ile gerçekleştirdiklerini anlatan Hakyemez, 29 Mart seçimlerinin ardından, belediye başkanıyla birlikte yönetimin de değiştiğini belirtti. Yeni kulüp başkanının kendisiyle yardımcılarının sözleşmelerini feshettiğini, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın göreve devam etmesini istediğin anlatan Hakyemez, ''Bu takım bu yıl olmasa da gelecek yıl şampiyonluğa gidecek bir mali yapıya kavuşacaktı. Takımda kalmak için aldığım ücreti yarı yarıya düşürdüm. Takımın ödeyebileceği bir bütçe teklif ettim. Ancak kulübün yeni başkanı Recep Tökgöz ve etrafındakiler üç kuruşun hesabını yaptılar. Yola 1.5 milyon TL'lik bütçe ile devam etmemi istediler. 1.5 milyon TL'lik bütçe ile bu takım Beko Basketbol Ligi'nde tutunamaz'' diye konuştu.

GELİRLER
Kulübün geçen yıl İddaa, isim hakkı, federasyon, otopark ve Düden Şelalesi'nden 2 milyon 900 bin TL gelir elde ettiğini belirten Hakyemez, sponsorluk gelirleriyle bütçenin 4 milyon TL'ye ulaştığını ifade etti.

Hakyemez, ''Ancak iyi bir çalışma ile bu gelir 5-6 milyon TL'ye çıkarılabilirdi. Bütün bunlar göz ardı edildi. 1.5 milyon TL ile ligi devam ettirmemiz istendi. Bunun mümkün olamayacağını anlattık ama dinlemediler. Başkan Akaydın'ın bu gelişmelerden haberinin olduğunu sanmıyorum. Bunun üzerine yönetime 'takımı bize bırakın yüceltelim' dedik ama kabul etmediler. Antalya'ya ihanet ediliyor. Bu nedenle bugün itibariyle Antalya Büyükşehir Belediyespor'dan ayrıldım'' dedi.

Aldığı ücretin sürekli sorun haline getirildiğinden de yakınan Hakyemez, ücretinin yarıya indirilmesini de kabul ettiğini, ancak yönetimin yapıcı davranmadığını öne sürdü.

Hakyemez, takımın başından gönlü rahat ayrıldığını, eski başkan Menderes Türel sayesinde bu takımın bugünlere geldiğini, yeni başkan Akaydın'ın da kritik dönemde takıma destek verdiğini iletti.

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Turgay Demirel, FIBA.com'a verdiği röportajda Hidayet Türkoğlu'nun Türkiye Milli Takımı'nın lideri olduğunu söyledi.



FIBA'nın 75. yıl etkinlikleri için Cenevre'de bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Turgay Demirel, FIBA'nın resmi internet sitesi FIBA.com'dan Jeff Taylor'a verdiği röportajda Türkiye'nin hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettirdiğini söyledi.

FIBA Dünya Şampiyonası 2010 yılında ülkenizde düzenlenecek. Hazırlıklar ne durumda?

Bu FIBA'nın en iyi ve en önemli organizasyonu ve Türkiye bunu kusursuz yapabilecek sorumluluğa sahip. Her sene hem organizasyonun hem de basketbolun çıtası yükseliyor. Hatırlayacaksınız, 2001 yılında Eurobasket'i düzenlemiştik. O Avrupa Şampiyonası'nda mükemmel bir iş yaptık ve onun bir parçası olan herkes bundan etkilendi. Seneye bu çıtayı yükseltmek istiyor, hatta çıtayı yükseltmekle kalmayıp bu şampiyonayı Türkiye ve komşu ülkelerdeki basketbolun gelişmesi için bir dinamik olarak görüyoruz. Bu bizim için önemli bir görev. Ekibimiz bunun için çok çalışıyor. Basketbolu tanıtıyor ve genç insanları sporumuza kazandırıyoruz. Organizasyonun en önemli hedefi bu.

Sizce neden bir basketbol taraftarı seneye Türkiye'ye gidip 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nı yerinde izlemeli? Biraz da maçların hangi şehirlerde oynanacağını ve Türkiye'de daha başka neler yapılabileceğinden bahseder misiniz?

Türkiye dünyanın en önemli 10 turizm merkezlerinden biri. Ülke olarak zaten her zaman fazla turist bekliyoruz. Biz bu sefer turizmi basketbolla birleştiriyoruz. Eminim ki Avrupa'nın her yerinden, turnuvada yer alacak bütün ülkelerden, hatta turnuvada yer almamasına rağmen basketbolu seven ülkelerden de ziyaretçiler Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul'daki maçları izlemek için Türkiye'ye gelecektir. Ülkelerini desteklemek isteyen taraftarlar için programlarımız olacak. Bildiğiniz gibi Olimpiyat şampiyonu ABD ve ev sahibi Türkiye, turnuvaya katılmayı garantileyen iki takım. Aralık'ta FIBA genel kurulu İzmir'de toplanacak ve dört özel kontenjana kimin sahip olacağını belirleyecek. Yani şampiyonaya katılacak 24 takım Aralık'ta belli olacak. Sonrasında grup kuraları çekilecek ve hangi ülkenin hangi şehirde oynayacağı belirlenecek. Bunların hepsi planlandı. Bazı bilet şirketleriyle toplantılarımız devam ediyor ve Türkiye'ye gelmek isteyen taraftarlar için bir havuz oluşturacağız. Gruplar ve şehirler belli olur olmaz biletler satışa çıkacak. Yani bu iki haftalık organizasyonda Türkiye'ye gelmek isteyen herkesi memnuniyetle karşılayacağız.

Tüm bu hazırlıkları tamamlamak için önünüzdeki en büyük engel neydi? Salonları inşa etmek mi yoksa diğer altyapı sorunları mı?

Evet, salonlar en büyük sorundu. Şampiyona bittikten sonra da kullanacak kalıcı eserler bırakmak istiyoruz ve Ankara, Antalya ve İstanbul'da yeni salonlar inşa ediyoruz. Bunlar turnuvaya yetişecek. Bazı siyasi değişiklikler ve belediye değişiklikleri yüzünden bazı zorluklar yaşadık. Türkiye inşaat konusunda tanınan bir ülkedir ve hızlı çalışmalarımız sayesinde herhangi bir sorun yaşamayacağız. İlkbahardan itibaren bazı deneme organizasyonlarımız olacak. En büyük sorunun salon yapmak olduğunu söylemeliyim.

2006 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi izlemek çok keyifliydi. Seneye iyi bir Türkiye takımı görecek miyiz?

Eurobasket 2001'de final oynadık çünkü taraftar desteğimiz ve oyuncularımızın motivasyonu çok üst seviyedeydi. Ertesi yıl Indianapolis'te düzenlenen FIBA Dünya Şampiyonası'na ilk kez katılmıştık ve dokuzuncu olarak iyi bir iş yaptık. Sonrasında dediğiniz gibi Japonya'da genç bir takımla her maçın sonuna kadar çok iyi oynayıp altıncı olduk ve herkesi şaşırttık. İstanbul'da da taraftarımızın desteğiyle böyle bir takım yaratmak istiyoruz. Son dünya şampiyonasına göre daha iyi bir pozisyon elde etmek istiyoruz. Eminim ki çocuklar da başarılı olmak istiyor. Umarım bir sakatlık yaşamayız ve dünyanın en iyi sporcularına karşı en iyi oyuncularımızla mücadele ederiz.

Türk milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, NBA'de özellikle play-off'ta harika bir sezon geçiriyor. Türkiye'de büyük bir heyecan olmalı.

Hido bizim takımımızın lideri. Muazzam bir sezon geçiriyor. Cleveland'a karşı ona destek olmak için Orlando'ya gideceğim. Bu yaz milli takım kampına katılıp 2009 Avrupa Şampiyonası'nda forma giymesini, daha da önemlisi gelecek yılki dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmesini bekliyoruz.

Avrupa basketbolunda son yıllarda yakaladığı çıkışla tüm dikkatleri üzerine çeken Sırbistan’ın Partizan Belgrad takımı oyuncularına teklif yağıyor. Oktay Mahmuti ile yollarını ayıran Benetton Treviso’nun ısrarla istediği koç Dusko Vujoseviç Paritzan’dan ayrılmayı düşünmediğini söylese de Sırp kulübünün oyuncularını tutma konusunda aynı rahatlıkta olacağını söylemek zor gibi gözüküyor.


Sırp basını, Partizan'ın şutörlerinden Uros Tripkoviç, Novica Veliçkoviç ve Milenko Tepiç’in önümüzdeki sezon Avrupa’nın önde gelen takımlarına dağılacağı görüşünde.

Blic gazetesine bir demeç veren Tripkoviç artık ayrılma vaktinin geldiğinin sinyalini verdi. Tripkoviç, “Partizan için oynamak gerçekten çok gurur duydum. Ama artık ayrılma vaktimin geldiğini düşünüyorum. Umarım bir gün yeniden beni ben yapan kulübe dönerim” diye konuştu.

Tripkoviç’in yanısıra Partizan kulübünü Veliçkoviç ve Tepiç’in durumları da düşündürüyor. Tepiç’in önümüzdeki sezondan itibaren Yunan devi Panathinaikos’ta forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor. Veliçkoviç içinse bir süredir İsrail şampiyonu Maccabi Tel Aviv’in büyük uğraş verdiği biliniyor.

Sunday, May 24, 2009

Kevin Garnett dunksKevin Garnett dunks

Kevin Garnett

New Kevin Garnett WallpapersNew Kevin Garnett Wallpapers

Tracy McGrady

Tracy McGrady dunksTracy McGrady dunks

Tracy McGrady Best WallpapersTracy McGrady Best Wallpapers

Saturday, May 23, 2009

LeBron Saves

Cleveland Cavaliers beat Orlando Magic, 96-95, on LeBron James’ stunning 3-pointer at the buzzer in Game 2 in the Eastern Conference finals, and salvaged Cavaliers a 1-1 series tie. LeBron’ last shot saved the Cavaliers from a 0-2 loss against Magic. "Thank you to the basketball gods," said LeBron after the game. The basketball god, LeBron James means.

LeBron James shouts
LeBron James game winner
LeBron James saves

LeBron Saves

Cleveland Cavaliers beat Orlando Magic, 96-95, on LeBron James’ stunning 3-pointer at the buzzer in Game 2 in the Eastern Conference finals, and salvaged Cavaliers a 1-1 series tie. LeBron’ last shot saved the Cavaliers from a 0-2 loss against Magic. "Thank you to the basketball gods," said LeBron after the game. The basketball god, LeBron James means.

LeBron James shouts
LeBron James game winner
LeBron James saves

Friday, May 22, 2009

Los Angeles Lakers Popular NBA TeamLos Angeles Lakers Popular NBA Team

Kobe Bryant from Los Angeles LakersKobe Bryant from Los Angeles Lakers

Kareem Abdul Jabar Legend Los Angeles LakersKareem Abdul Jabar Legend Los Angeles Lakers

Shaquille O'Neal Best Players Los Angeles LakersShaquille O'Neal Best Players Los Angeles Lakers

Derek Fisher Popular Players Los Angeles LakersDerek Fisher Popular Players Los Angeles Lakers

Thursday, May 21, 2009

Cleveland Cavaliers Best Squad

Cleveland Cavaliers BasketBall

Cleveland Cavaliers Best Team BasketBall

Cleveland Cavaliers

Dallas Mavericks Logo

Dallas Mavericks

Dallas Mavericks Squad

Dallas Mavericks Poster

Danver Nuggets Logo

Danver Nuggets BasketBall

Danver Nuggets Best Team

Danver Nuggets

Wednesday, May 20, 2009

NBA'de konferans finalleri NTV'den canlı yayınlanacak.

NBA'de konferans finalleri belli oldu. Doğu'da Cleveland Cavaliers-Orlando Magic, Batı'da ise Los Angeles Lakers-Denver Nuggets karşı karşıya gelecek.

Serilerdeki ilk 4 maçlar, NTV'den canlı olarak ekrana gelecek. 20-27 Mayıs tarihleri arasında NTV'de her gece bir canlı maç yayınlanacak. Serilerin uzaması halinde heyecan yine NTV ekranlarında sürecek.

TARİH MAÇ SAAT YAYIN
20 Mayıs Çarşamba LA Lakers - Denver 04.00 NTV (CANLI)
21 Mayıs Perşembe Cleveland - Orlando 03.30 NTV (CANLI)
22 Mayıs Cuma LA Lakers - Denver 04.00 NTV (CANLI)
23 Mayıs Cumartesi Cleveland - Orlando 03.30 NTV (CANLI)
24 Mayıs Pazar Denver - LA Lakers 03.30 NTV (CANLI)
25 Mayıs Pazartesi Orlando - Cleveland 03.30 NTV (CANLI)
26 Mayıs Salı Denver - LA Lakers 04.00 NTV (CANLI)
27 Mayıs Çarşamba Orlando - Cleveland 03.30 NTV (CANLI)

Galatasaray Cafe Crown, BBL play-off çeyrek final ikinci maçında Beşiktaş Cola Turka'yı 80-66 yenerek seride 2-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı takım bir maç daha kazanması durumunda yarı finalde Efes Pilsen'in rakibi olacak.


GALATASARAY CAFE CROWN: 80 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 66
Salon: Ayhan Şahenk
Hakemler: Rüştü Nuran, Fatih Arslanoğlu, Kaan Büyükçil
Galatasaray Cafe Crown: Cüneyt 1, Tufan, Graves 13, Milojevic 4, Tolliver 20, Hosley 9, Hüseyin 6, Cemal 2, Atkins 18, Polat 3, Murat 4, Alican
Beşiktaş Cola Turka: Muratcan 5, Chatman 22, Baxter 7, Cevher 20, Wesson 5, Haluk 2, Adem 5, Mehmet
1. periyot: 24-16
Devre: 45-30
3. periyot: 55-47
Beş faulle çıkan: 36.44 Milojevic (Galatasaray Cafe Crown)

BBL Play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni deplasmanda 92-74 mağlup eden Fenerbahçe Ülker yarı finale yükselmeyi başardı.

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 92-74 yenerek, seride 3-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı basketlerle geçerken, Fenerbahçe Ülker, 5. dakikayı 10-9 önde geçti. Ömer Onan ve Smith'in basketleriyle rakibine üstünlük sağlayan Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 28-21 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk dakikalarından itibaren oyunu kontrol altına alan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Mirsad Türkcan'ın etkili oyunu ile 11 sayı fark yapmayı başardı (32-21). Antalya Büyükşehir Belediyesi ise, hücumda üst üste hatalar yapınca, ilk yarı Fenerbahçe'nin 44-38 üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü periyotta toparlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Marsh, Douthit ve Ersin'in basketleriyle bir ara farkı bir sayıya kadar indirmeyi başardı (45-46). Ancak rakibine Oscar Green ve Solomon ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, son periyota 7 sayı farkla önde girdi (64-57).

Son periyotta hücumda ve savunmada Mirsad Türkcan, Smith ve Ömer Aşık ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, mücadelenin bitimine 2 dakika kala farkı 19 sayıya kadar çıkardı (86-67). Antalya Büyükşehir Belediyesi ise, hücumda çok fazla top kayıbı yaptı. Karşılaşmayı Fenerbahçe Ülker, 92-74 kazandı.

Ligde normal sezonda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni her iki maçta da yenen ve play-off çeyrek final ilk maçını da kazanan Fenerbahçe Ülker, bu galibiyetle seriyi 3-0 yaptı ve yarı finale yükselmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler yarı finalde Türk Telekom-Mersin BB eşleşmesinden gelecek takımla mücadele edecek.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 74 - F.BAHÇE ÜLKER: 92
Salon: Atatürk
Hakemler: Recep Ankaralı xx, Mehmet Serdar Ünal xx, Uğur Özen xx
Antalya Büyükşehir Belediyesi: Douthit xxx 23, Can xx 9, Ersin x 9, Green xx 9, Marsh xxx 17, Mims x 4, Mustafa Kemal x, Ümit x, Yunus x 3, Can x
Fenerbahçe Ülker: Green xx 7, Ömer Onan xx 3, Semih xx 4, Rasim xx 6, Smith xxx 15, Oğuz xx 9, Solomon xx 8, Mirsad xxx 21, Preldzic xx 5, Ömer Aşık xxx 11, Kaan Mrsic x 3
Periyot: 21-28
İlk yarı: 38-44
3. Periyot: 57-64
Beş faul: 37.05 Marsh (Antalya Büyükşehir Belediyesi)

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Bayan Basketbol Takımı, özel maçta Çek Cumhuriyeti’ni 74-58 mağlup etti.

Letonya'da 7-20 haziran tarihlerinde düzenlenecek 32. Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan (A) Milli Bayan Takımı, İstanbul'da yaptığı hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'ni 74-58 yendi.

Bayan milliler, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da 40-31 üstün tamamladı.

Milli takımda, Yasemin Horasan attığı 14 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Ümit ve Genç Milli Takımlar'ın aday kadrosu belli oldu.

Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı aday kadrosu, Avrupa Şampiyonası öncesi Erdek'te kamp yapacak.

Yunanistan'da 16-26 Temmuz tarihleri arasında organize edilecek Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak milliler, 29 Mayıs'ta Erdek'te kampa girecek. Orhun Ene'nin antrenörlüğünü yapacağı ümit millilerin aday kadrosunda 17 sporcu bulunuyor.

9 Haziran'a kadar sürecek kampa şu sporcular katılacak:

İbrahim Yıldırım, Erolcan Çinko (Banvitspor), Alper Özcan (Casa TED Ankara Kolejliler), Melih Mahmutoğlu (Darüşşafaka Cooper Tires), Alican Güney (Galatasaray Cafe Crown), İzzet Türkyılmaz (Genç Banvitliler), Erdinç Balto (Genç Telekom), Tufan Önen (Oyak Renault), Duşan Cantekin, Ali Işık (Pertevniyal), Gökper Gen (Pınar Karşıyaka), İlkan Karaman (TOFAŞ), Birkan Batuk, Can Özcan (Trabzonspor), Doğuş Balbay (University of Texas), Gökhan Osman Şirin (UNNC), Deniz Kılıçlı (West Virginia University).

Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Genç Milli Erkek Basketbol Takımı aday kadrosu, 3 Haziran'da Bursa'nın Gemlik ilçesinde kampa girecek.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'na katılacak genç milliler, 3-13 Haziran tarihleri arasında Gemlik'te kamp yapacak.

Antrenör Mustafa Derin yönetiminde, 3 Haziran Çarşamba günü saat 16.00'da TOFAŞ Kulübü'nde toplanacak olan milliler, kamp çalışmalarını Gemlik'te sürdürecek.

Avrupa Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda Letonya, Yunanistan ve Bulgaristan ile birlikte yer alacak Genç Milli Erkek Basketbol Takımı'nın aday kadrosunda şu sporcular bulunuyor:

Uğurcan Aksoy (Ankara Basketbol), Arda Doğuş Sarıbey (Beykoz), Can Mutaf, Ömer Sancaklı, Aydın Okçu, Enes Kanter (Fenerbahçe Ülker), Kevin Kasper (FMV Işıkspor), Şafak Edge, Cenk Şekeroğlu, Seray Yıldırım (Genç Banvitliler), Pertev Öngüner, Sertaç Şanlı (Genç Telekom), Murat Erensoy, Burak Yacan Yüksel (Pertevniyal), Furkan Aldemir (Pınar Karşıyaka), Fırat Töz, Rıdvan Çalışkan, Furkan Eskici (TOFAŞ).

BEKO Basketbol Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında Mersin BB’yi deplasmanda 98-90 mağlup eden Türk Telekom, seride durumu 3-1’e getirdi ve yarı finalde Fenerbahçe Ülker’in rakibi oldu.


Türk Telekom, Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Mersin BB'yi deplasmanda 98-90 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Mersin BB, Eddie Basden 'in 5 sayılık katkısı ile ilk 4 dakikayı 9-2 önde geçti. Hızlı hücumlarla sayılar bulan Telekom, farkı kapatarak öne geçti ve ilk periyotu Türk Telekom 19-16 önde bitirdi.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Mersin BB basit top kayıpları yaparken, başkent ekibi skoru 46-36’ya getirerek farkı çift hanelere taşıdı. Rakibinin savunmasını aşmakta zorlanmayan Türk Telekom, soyunma odasına 51-41 üstün gitti.

İkinci yarıya Mersin BB, Nedim Yücel 'in basketi ile başladı. Telekom karşısında daha etkili olan ev sahibi takım, farkı eritmeyi başardı ve Ümit Sonkol 'un kaydettiği üç sayılık basketle ilk kez öne geçt: 61-60

Kalan sürede Bajramovic ve Blakney ile sayılar bulan Telekom, son çeyreğe de 65-64 üstünlükle girdi.

Son çeyreğe de karşılıklı basketlerle başlandı. Son 1.5 dakikaya 87-83 önde giren Telekom, Lofton’ın da 5 faul ile kenara gelmesiyle rahat bir nefes aldı ve karşılaşmayı da 98-90 kazanarak yarı finalde Fenerbahçe Ülker ile eşleşti.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 90 - TÜRK TELEKOM: 98
Salon: Edip Buran
Hakemler: Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil, Semih Vural
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Lofton 15, Calebb 6, Nedim 16, Ümit 7, Altan 2, İnanç 24, Basden 20
Türk Telekom: Serkan 13, Bekir 5, Tutku 8, Bajramoviç 31, El-Amin 12, Dudley 11, Blakney 2, Barış Özcan 4, Martinez 5, Mutlu 5, Asım 2
Beş Faul cezası alanlar: Dk. 38.49 Lofton, Dk. 39.58 Ümit (Mersin Büyükşehir Belediyesi)
1. periyot: 16-19
Devre: 41-51
3. periyot: 64-65

 

blogger templates | Make Money Online