RECENT POST

Wednesday, April 28, 2010

6. adam Crawford


Kariyeri boyunca bencil bir oyuncu olarak tanınan Jamal Crawford, bu sezon Atlanta'da büyük bir değişim geçirdi. 6. adam rolüne soyunun Crawford, Atlanta'nın Doğu Konferansı’nı 3. sırada tamamlamasında büyük pay sahibi oldu. Kenardan gelerek 18 sayı ortalama ile mücadele eden Crawford, beklendiği gibi yılın 6. adamı ödülüne layık görüldü.
2000 yılındaki draftta Cleveland tarafından seçilerek NBA'e adım atan Crawford, aynı zamanda son 20 yılın en skorer 6. adamı oldu. 1989-1990 sezonunda Milwaukee'de oyuna kenardan giren Ricky Pierce, 23 sayı ortalama ile mücadele etmişti. Kariyerinde ilk kez playoff heyecanı yaşayan Crawford, ödülü kazanmasını oyuna bakışını değiştirmesine bağladı.
Yıldız oyuncu; "işin sırrı egonuzu kapının dışında bırakmak ve takımın başarısı için mücadele etmek. Maça kimin başladığı değil; kimin bitirdiği daha önemli" diye konuştu. Büyük farkla yılın 6. adamı seçilen Crawford'u Dallas forması giyen Jason Terry ve Clevelandlı Anderson Varejao izledi

Tuesday, April 27, 2010

Bucks durumu eşitledi.. Milwaukee Bucks, sahasında Atlanta Hawks'ı 111-104 yenip seride durumu 2-2 yaparken, milli basketbolcu Ersan 11 sayı ve 5 ribauntla galibiyete katkı sağladı.

Bucks'da Brandon Jennings 23, Carlos Delfino ve John Salmons da 22'şer sayı üretti.

Atlanta temsilcisinde ise maçın en skoreri olan Joe Johnson'ın 29 sayılık performansı takımına yetmezken, Jamal Crawford'ın 21, Josh Smith'in de 20 sayısı yenilginin önüne geçemedi. Eski Ülkersporlu basketbolcu Zaza Pachulia da 2 sayı ve 2 ribaunt kaydetti.

Bucks, maçın ilk çeyreğini 28-25, devreyi de 54-50 önde bitirdi. Üçüncü çeyreği de 85-74 önde geçen Milwaukee temsilcisi, sahadan da 111-104 galip ayrıldı.

Gecenin diğer maçlarında, Phoenix Suns sahasında Portland Trail Blazers'ı 107-88 yenerek, seride 3-2, Orlando Magic de deplasmanda Charlotte Bobcats'i 99-90 mağlup ederek, seride 4-0 öne geçti ve Doğu Konferansı'nda adını yarı finale yazdırdı.


Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kandılar Ligi'nde play-off yarı final serileri, yarın Edip Buran Spor Salonu'nda saat 18.00'de oynanacak Mersin Büyükşehir Belediyesi-Galatasaray karşılaşmasıyla start alacak. Normal sezonda birer galibiyet alan iki takım, seriye 1-1'lik beraberlikle başlayacak.
Fenerbahçe-BOTAŞ Spor serisinin Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki ilk maçı ise 29 Nisan Perşembe günü saat 18.30'da oynanacak. Sezon içinde yapılan iki karşılaşmayı da kazanan Fenerbahçe, seriye 1-0 önde başlayacak
Toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın finale çıkacağı TBBL'de play-off yarı final serilerinin maç programı şöyle:
Yarın18.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Galatasaray (Edip Buran) (1-1)

29 Nisan Perşembe
18.30 Fenerbahçe-BOTAŞ Spor (Caferağa) (1-0)

1 Mayıs CumartesiGalatasaray-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Abdi İpekçi)

2 Mayıs Pazar
BOTAŞ Spor-Fenerbahçe (Menderes)

4 Mayıs Salı
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Galatasaray (Edip Buran) (Gerekirse)
BOTAŞ Spor-Fenerbahçe (Menderes Salonu) (Gerekirse)
7 Mayıs CumaFenerbahçe-BOTAŞ Spor (Caferağa) (Gerekirse)


(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Nihat İziç, milli basketbolcu Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alamayacak olmasının büyük kayıp olduğunu söyledi.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ve (A) Milli Takım ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İziç, Mehmet Okur'un sakatlığının tüm basketbol camiasında 'şok' etkisi yarattığını belirtti.
Okur'un yokluğunu Dünya Şampiyonası'nda mutlaka hissedeceklerini kaydeden İziç, ''Çok şanssız ve talihsiz bir sakatlık oldu.  Mehmet, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) bu sezona kötü başlasa da normal sezonun sonlarına doğru performansını daha da artırdı ve gerçek Mehmet gibi oynamaya başladı. Onun milli takıma yapacağı katkı bizler için çok önemliydi. Yokluğunu elbette hissedeceğiz. Takımımızdaki diğer oyuncular Mehmet'in boşluğunu doldurmaya çalışacak'' dedi.
(A) Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu'nun ise formsuz olduğuna inanmadığını ifade eden İziç, ''Hidayet, sezon başında yeni bir takıma, şehire ve sisteme geçti. Bu duruma adapte olmak elbette kolay değil. Sezon boyunca şansızlıklar yaşasa da onun ne kadar değerli ve iyi bir oyuncu olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Hidayet'in geçmiş yıllarda Türk Milli Takımı ile önemli başarıları var. Kaptanımız, şampiyonadaki en büyük kozlarımızdan biri olacaktır. Hidayet'in bizimle birlikte çok iyi bir hazırlık dönemi geçireceğine ve şampiyonada çok başarılı maçlar oynayacağına inanıyorum'' diye konuştu.
Ersan İlyasova'nın NBA'de çok başarılı bir sezon geçirdiğinin altını çizen Nihat İziç, şöyle devam etti:
''Ersan, dünyanın en önemli liglerinden bir olan NBA'de şu anda play-off'larda mücadele eden tek Türk oyuncu. Ersan'ın ligin normal sezonunda ve play-off döneminde şimdiye kadar sergilediği performansını, büyük bir gururla izliyoruz. O, Türk basketbolunun geleceği açısından çok önemli bir oyuncu. Kendisini NBA'de daha çok geliştireceğine ve büyük başarılar kazanacağına inanıyorum. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda da bizlere çok büyük katkıları olacak.''
''TANJEVİC'İN VARLIĞI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''Nihat İziç, bağırsağındaki rahatsızlık nedeniyle cerrahi operasyon geçiren Fenerbahçe Ülker ve (A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjevic'in durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyledi.
Tecrübeli antrenörü 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda milli takımın başında görmeyi umduklarını belirten İziç, ''Onun varlığı bizler için çok önemli. Ameliyatı çok başarılı geçti. Tanjevic çok hırslı bir insan. Bunu sahada da görebiliyoruz. En yakın zamanda kendini toparlayarak milli takımın başında yer alacaktır. Kendisine tekrar geçmiş olsun'' diye konuştu.
DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİNihat İziç, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türk basketbolu için çok önemli bir organizasyon olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin şampiyonada hem organizasyon, hem de sportif anlamda çok önemli bir sınav vereceğini ifade eden İziç, sözlerini şöyle tamamladı:
''İstanbul, Ankara, Kayseri ve İzmir, Türkiye'nin en güzel şehirleri arasında yer alıyor. Bu kentlerin dünya vitrinine çıkmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. 2001'de Türkiye'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası, basketbola çok şey kazandırmıştı. Dünya Şampiyonası'nın da Türk basketbolunun geleceğine çok şey katacağını düşünüyorum. Şampiyonada grup maçlarımızı oynayacağımız Ankara Arena'nın içini görme şansım henüz olmadı, ama dışarıdan bile bakınca çok güzel ve modern bir tesis olduğu rahatlıkla görülebiliyor. İstanbul, Kayseri ve İzmir'deki salonlar da şampiyonayı rahatlıkla kaldırabilecek konfora ve imkana sahip. Ankara, basketbolu bilen ve yakından takip eden seyircilere sahip bir kent. Bu seyirci topluluğunun desteğiyle grubumuzdaki maçlarda iyi bir performans ortaya koyacağımızı düşünüyorum.''


NBA'de Doğu Konferansı'nda Charlotte Bobcats, evinde Orlando Magic'i konuk etti. Bundan önceki 3 maçı da kazanan Orlando, rakibini 99-90'lık skorla bir kez daha yenerek adını Doğu Konferansı Yarı Finali'ne yazdırdı.
Magic'te Vince Carter 21 sayı 4 asist, Jemeer Nelson 18 sayı, Rashard Lewis 17 sayıyla galibiyeti getiren oyuncular oldular.
Ev sahibi ekipte ise Tyrus Thomas 21 sayı 9 ribaund, Gerald Wallace 17 sayı 5 ribaund, Boris Diaw 13 sayı 5 ribaundla oynadı.

Sunday, April 25, 2010


Kobe Bryant dunkKobe Bryant dunk

Kobe Bryant dunk picture

Ersan İlyasovalı Bucks ilk maçını kazandı.. Amerikan basketbol ligi NBA'de play-off'lara 4 maçla devam edilirken, Milwaukee Bucks evinde Atlanta Hawks'ı 107-89 yenerek seride ilk maçını kazandı. Milli oyuncumuz Ersan İlyasova 11 sayı 5 ribauntla oynadı..

Doğu Konferansı'ndaki mücadelede, Atlanta'da oynanan ilk 2 maçı kazanan Hawks seride 2-1 önde bulunuyor.

Bucks'da ilk 5'te başlamayan, ancak 21 dakika sahada kalan milli basketbolcu Ersan İlyasova, 11 sayı 5 ribauntla oynadı.

Bucks'ın en skorer oyuncusu 22 sayı, 7 asistle oynayan John Salmons oldu. Milwaukee'de Jerry Stackhouse 16, Luc Mbah a Moute 12 sayı attı.

Atlanta'da sahanın en skorer ismi olan Joe Johnson'ın 25 sayısı galibiyete yetmedi. Hawks'da Zaza Pachulia 16, Jamal Crawford da 11 sayı kaydetti.

Serinin 4. maçı TSİ Salı sabaha karşı Milwaukee'de oynanacak.


Saturday, April 24, 2010

Galatasaray ligde kaldı.. Beko Basketbol Ligi'nin son haftasında Bornova Belediyespor'u konuk eden Galatasaray Cafe Crown, salondan farklı galip ayrıldı ve ligde kaldı..

Beko Basketbol Ligi'nin son hafta karşılaşmasında Galatasaray Cafe Crown, Bornova Belediyesi'ni 100-67 yendi.

Sezon başında ortaya çıkan ''Cemal Nalga Skandalı'' nedeniyle ligin 5. haftasında puanı sıfıra indirilen ve son haftaya girilirken, düşme hattında bulunan sarı-kırmızılı takım, aldığı bu galibiyetle ligde kalmayı başardı. Karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Bornova Belediyesi ise ligi 7. sırada tamamladı. İzmir temsilcisi, ligin sıralamasına göre play-offta Fenerbahçe Ülker ile eşleşti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Cafe Crown, yaptığı organize hücumları Rancik ile iyi değerlendirerek, 7. dakikada 16-9 öne geçti. Yaptığı etkili savunmayla rakibine fazla sayı şansı tanımayan sarı-kırmızılı takım, Rancik ve Jasaitis ile basketler bulmaya devam ederek, ilk periyodu 26-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda da iyi başlayan Galatasaray Cafe Crown, savunmada açıklar veren rakibi karşısında pota altında sayı üreterek, 16. dakikada skoru 38-25 yaptı. İzmir temsilcisi, Shipp ve Smiht ile farkı kapatmaya çalışırken, ev sahibi ekip, istekli mücadelesini devam ettirerek, ilk yarıyı 46-33 önde tamamlamayı bildi.

İkinci yarıya iyi başlayan Bornova Belediyesi, dış atışlardan bulduğu basketlerle 23. dakikada farkı 7 sayıya (52-45) indirdi. Ancak ortaya koyduğu baskılı mücadeleyle maçın kontrolünü eline alan Galatasaray Cafe Crown, Wilkinson'un hem dışardan, hem de pota altındaki müthiş performansıyla skor bularak, son çeyreğe 73-51 önde girdi.

Son periyotta da üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmadan 100-67 galip ayrıldı. Kepez Belediyesi ve Aliağa Petkim ile birlikte düşme hattında bulunan sarı-kırmızılı takım, aldığı bu galibiyetle rakiplerinin yaptığı maçların sonuçlarına bakılmaksızın ligde kalmayı başardı.

GALATASARAY CAFE CROWN: 100 - BORNOVA BELEDİYESPOR: 67

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar xx, Tunçtan Durmuşcan xx, Ali Şakacı xx

Galatasaray Cafe Crown: Evren x 4, Caner xxx 11, Jasaitis xxx 18, Wilkinson xxx 23, Rancik xxx 22, Murat x, Washington xxx 12, Fatih xx 5, Can x, Eren xx 5

Bornova Belediyesi: Cüneyt x 7, Can x 3, Shipp xxx 14, Smith xx 10, Nagys x 2, Serdar x 7, Elegar xx 9, Yalçın x 2, Çağdaş x 5, Umutcan x 6, Umut x 2

1. Periyot: 26-12
Devre: 46-33
3. Periyot: 73-51
Diskalifiye: 9.21 Nagys (Bornova Belediyesi)

NAGYS, DİSKALİFİYE EDİLDİ
Bornova Belediyesi'nden Thomas Nagys, karşılaşmanın ilk periyodunun bitmesine 39 saniye kala diskalifiye edildi.

Nagys'ın, Galatasaray Cafe Crownlu oyuncu Evren'e yaptığı müdahale sonucunda hakem Mehmet Keseratar, faul düdüğü çaldı. Bornova Belediyesi oyuncusu, bu karara sert bir şekilde itiraz edince Mehmet Keseratar, teknik faul verdi. Ancak Keseratar, ısrarla tepkisini sürdüren ve üstüne yürüyerek, kendisini iten Nagys'ı diskalifiye ederek, oyun dışı bıraktı.

BÜYÜK SEVİNÇ
Ligde kalmayı başaran sarı-kırmızılı oyuncular, karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşadılar.

Galatasaray Cafe Crownlu oyuncular, sevinçlerini kendilerine destek vermek için salona gelen taraftarlarıyla paylaştılar.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile bazı yönetim kurulu üyeleri de sarı-kırmızılı takımı, zorlu maçında yalnız bırakmadı. Polat ve yöneticiler, karşılaşmadan galip ayrılan takım oyuncuları ve teknik heyeti kutladılar. Bu arada sarı-kırmızılı oyuncu Rancik, maç sonunda taraftarlara ''Üçlü'' çektirdi. Bazı oyuncular da imzaladıkları ayakkabı ve formalarını tribündeki taraftarlara attı.

Öte yandan İstanbul'da kamp yapan Azerbaycan Milli Basketbol Takımı oyuncuları da karşılaşmayı tribünden izledi.





Galatasaray Cafe Crown, İstanbul’da Bornova Belediyesi’ni 100-67’lik skorla geçerek ligde kalmayı başardı.
Sezon başında ortaya çıkan ''Cemal Nalga Skandalı'' nedeniyle ligin 5. haftasında puanı sıfıra indirilen ve son haftaya girilirken, düşme hattında bulunan sarı-kırmızılı takım, aldığı bu galibiyetle ligde kalmayı başardı.
Karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Bornova Belediyesi ise ligi 7. sırada tamamladı. İzmir temsilcisi, ligin sıralamasına göre play-offta Fenerbahçe Ülker ile eşleşti.
Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Cafe Crown, yaptığı organize hücumları Rancik ile iyi değerlendirerek, 7. dakikada 16-9 öne geçti. Yaptığı etkili savunmayla rakibine fazla sayı şansı tanımayan sarı-kırmızılı takım, Rancik ve Jasaitis ile basketler bulmaya devam ederek, ilk periyodu 26-12 önde tamamladı.
İkinci periyoda da iyi başlayan Galatasaray Cafe Crown, savunmada açıklar veren rakibi karşısında pota altında sayı üreterek, 16. dakikada skoru 38-25 yaptı. İzmir temsilcisi, Shipp ve Smiht ile farkı kapatmaya çalışırken, ev sahibi ekip, istekli mücadelesini devam ettirerek, ilk yarıyı 46-33 önde tamamlamayı bildi.
İkinci yarıya iyi başlayan Bornova Belediyesi, dış atışlardan bulduğu basketlerle 23. dakikada farkı 7 sayıya (52-45) indirdi. Ancak ortaya koyduğu baskılı mücadeleyle maçın kontrolünü eline alan Galatasaray Cafe Crown, Wilkinson'un hem dışardan, hem de pota altındaki müthiş performansıyla skor bularak, son çeyreğe 73-51 önde girdi.
Son periyotta da üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmadan 100-67 galip ayrıldı. Kepez Belediyesi ve Aliağa Petkim ile birlikte düşme hattında bulunan sarı-kırmızılı takım, aldığı bu galibiyetle rakiplerinin yaptığı maçların sonuçlarına bakılmaksızın ligde kalmayı başardı.
NAGYS, DİSKALİFİYE EDİLDİBornova Belediyesi'nden Thomas Nagys, karşılaşmanın ilk periyodunun bitmesine 39 saniye kala diskalifiye edildi.
Nagys'ın, Galatasaray Cafe Crownlu oyuncu Evren'e yaptığı müdahale sonucunda hakem Mehmet Keseratar, faul düdüğü çaldı. Bornova Belediyesi oyuncusu, bu karara sert bir şekilde itiraz edince Mehmet Keseratar, teknik faul verdi. Ancak Keseratar, ısrarla tepkisini sürdüren ve üstüne yürüyerek, kendisini iten Nagys'ı diskalifiye ederek, oyun dışı bıraktı.
BÜYÜK SEVİNÇ Ligde kalmayı başaran sarı-kırmızılı oyuncular, karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşadılar.
Galatasaray Cafe Crownlu oyuncular, sevinçlerini kendilerine destek vermek için salona gelen taraftarlarıyla paylaştılar.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile bazı yönetim kurulu üyeleri de sarı-kırmızılı takımı, zorlu maçında yalnız bırakmadı. Polat ve yöneticiler, karşılaşmadan galip ayrılan takım oyuncuları ve teknik heyeti kutladılar.
Bu arada sarı-kırmızılı oyuncu Rancik, maç sonunda taraftarlara ''Üçlü'' çektirdi. Bazı oyuncular da imzaladıkları ayakkabı ve formalarını tribündeki taraftarlara attı.
Öte yandan İstanbul'da kamp yapan Azerbaycan Milli Basketbol Takımı oyuncuları da karşılaşmayı tribünden izledi.

GALATASARAY CAFE CROWN: 100 - BORNOVA BELEDİYESİ: 67
Salon:
Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Tunçtan Durmuşcan, Ali Şakacı
Galatasaray Cafe Crown: Evren 4, Caner11, Jasaitis 18, Wilkinson 23, Rancik 22, Murat, Washington 12, Fatih 5, Can, Eren 5
Bornova Belediyesi: Cüneyt 7, Can 3, Shipp 14, Smith 10, Nagys 2, Serdar 7, Elegar 9, Yalçın 2, Çağdaş 5, Umutcan 6, Umut 2
1. Periyot: 26-12
Devre: 46-33
3. Periyot: 73-51
Diskalifiye: 9.21 Nagys (Bornova Belediyesi)

Friday, April 23, 2010

http://okulweb.meb.gov.tr/42/20/733524/images/23Nisan-Y2.jpg

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Oklahoma City Thunder'ın çalıştırıcısı Scott Brooks, ''Yılın Antrenörü'' seçildi.

ABD'li ve Kanadalı spor yazarları ve yayıncılarının katıldığı oylama sonucunda, 480 puanla Milwaukee Bucks'ın antrenörü Scott Skiles'ı ve Portland Trail Blazers'ın çalıştırıcısı Nate McMillan'ı geride bırakan Brooks, ''Yılın Antrenörü'' ilan edildi.

Çalıştırdığı ilk yılda Oklahoma City Thunder'ı play-off'lara taşıyan Brooks, takımının normal sezonda 50 galibiyet, 32 yenilgi almasına katkı sağladı.

Play-off mücadelesini ilk kez tadan Thunder takımı, Batı Konferansı'nda seriyi 2-0 önde götürüyor.

NBA'de play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam ederken, Doğu Konferansı'nın iddialı ekiplerinden, geçtiğimiz yılın finalisti Orlando Magic, play-off ilk turu ikinci maçında Charlotte Bobcats'i 92-77 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Charlotte Bobcats karşılaşmaya oldukça kötü başladı ve ilk 8 dakikada sadece 3 sayı atabildi. Bobcats maçı 21 top kaybıyla tamamlayarak adeta yenilgiye davetiye çıkardı. Charlotte'da 27 sayıyla oynayan Stephen Jackson hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. İlk maçın etkili isimlerinden Gerald Wallece ise ikinci maçın ilk yarısında sadece 1 sayı üretebildi. Wallece ikinci yarıda toparlanmasına karşın maçı 15 sayı, 6 ribaunt, 1 asistle tamamladı.

Favori olduğu eşleşmede beklendiği gibi fazla zorlanmadan ilerleyen Orlando Magic'te ise Vince Carter ilk maçın aksine etkili bir oyun ortaya koydu ve mücadeleyi 19 sayıyla tamamlayarak takımının en skorer ismi oldu. Orlando'da maça ilk 5 başlayan oyuncuların tümü karşılaşmayı çift haneli sayılarda tamamladılar. Orlando'da oyuna kenardan dahil olan Mickael Pietrus ise kaydettiği üç adet kritik 3 sayılık basketle dikkat çekti. Dün NBA'de Yılın En İyi Savunma Oyuncusu ödülüne layık görülen Orlando'nun yıldız ismi Dwight Howard ise erken faul problemine girdiği karşılaşmayı 15 sayı, 9 ribauntla tamamladı.

İki takım arasında oynanacak olan serinin 3. karşılaşmasına Charlotte ev sahipliği yapacak.


NBA'de play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam ederken, Batı Konferansı'nın dikkat çekici eşleşmelerinden San Antonio Spurs - Dallas Mavericks mücadelesi beklendiği gibi büyük çekişmeye sahne oluyor. Dallas Mavericks'i deplasmanda yenen San Antonio durumu 1-1 yaptı.

San Antonio Spurs, Amerikan Airlines Center'da 20 binden fazla seyircinin izlediği maçta konuk olduğu Dallas Mavericks'i 102-88 yendi ve seride durumu 1-1'e getirdi. Spurs bu galibiyetle saha avantajını kendi lehine çevirmiş oldu. Özellikle maçın ilk yarısındaki etkili oyunuyla dikkat çeken San Antonio'da Tim Duncan 25 sayı, 17 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparak galibiyette başrol oynadı. Manu Ginıobili'nin 23 sayıyla skora katkı sağladığı Spurs'te Richard Jefferson 19, oyuna kenardan dahil olan Tony Parker ise 16 sayıyla maçı tamamladılar.

Geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan ve önemli bir avantajı kaybeden Dallas Mavericks'te ise Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin 24 sayı, 10 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmazken, oyuna kenardan dahil olan Jason Terry ise 27 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

İki takım arasındaki serisinin 3. maçına San Antonio ev sahipliği yapacak.

NBA'de play-off heyecanı bu gece oynanacak olan 3 maçla devam edecek. Program şöyle:
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls (Cavaliers seride 2-0 önde)
LA Lakers - Oklahoma City Thunder (Lakers seride 2-0 önde)
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers (Seride durum 1-1)


Beko Basketbol Ligi'nde dün oynanan 29. hafta maçlarının ardından, 24 Nisan Cumartesi günü yapılacak 30. ve normal sezonun son haftası öncesinde play-off'a yükselen 8 takım ve eşleşmeler belli oldu.

Ligin normal sezonunu ilk sekiz sırada tamamlamayı garantileyen Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Banvit, Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Bornova Belediyesi ve Erdemir, play-off oynamaya hak kazandı.

Ligde şu anda 4. sırada bulunan Beşiktaş Cola Turka ile 5. sıradaki Türk Telekom arasındaki sıralama, son hafta maçları yapıldıktan sonra kesinlik kazanacak.

Son hafta Beşiktaş Cola Turka deplasmanda TOFAŞ ile Türk Telekom ise Darüşşafaka Cooper Tires ile karşı karşıya gelecek. İki takımın da galibiyet veya mağlubiyetle ayrılması durumunda ya da Türk Telekom'un son maçını kaybetmesi siyah-beyazlıların kazanması durumunda sıralama değişmeyecek.

Ligde 29. haftada Beşiktaş Cola Turka'ya yenilen Pınar Karşıyaka, son hafta Aliağa Petkim ile oynayacağı maçı kaybetse dahi sezonu 6. olarak tamamlayacak.

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ
Ligin normal sezonunu ilk sırada tamamlamayı garantileyen Efes Pilsen, play-off'ta ligi 8. sırada tamamlayacak olan Erdemir ile eşleşecek.

Ligin son haftasında Erdemir ile karşı karşıya gelecek olan Efes Pilsen, bu maçı kazanırsa seriye 1-0 önde başlayacak. Erdemir'in galip gelmesi halinde 0-0 eşitlikle seri başlayacak.

Beko Basketbol Ligi'nde play-off eşleşmeleri şöyle:

Efes Pilsen-Erdemir
Fenerbahçe Ülker-Bornova Belediyesi (0-0)
Banvit-Pınar Karşıyaka (0-0)
Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom (1-0)

Wednesday, April 21, 2010

kobe hyperdunks aston martin edition
nike kobe

nike kobe hyperdunks aston martin version

tanjevic, sağlık durumu hakkında Bosna-Hersek medyasına röportaj verdi.

Sağlığının iyiye gittiğini belirten Tanjevic, "Türkiye'de oynanacak olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda takımın başında olmayı planlıyorum. Tekrar işimin başında olacağıma inanıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Kuvvetim yerine geliyor. Her gün bir saat yürüyorum. Doktorlar durumum nedeniyle mutlu. Ameliyat çok başarılı geçti. Elbette, iyimser olmam gerekiyor ve ben de çok iyimserim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Ankara'da inşa edilen Ankara Arena'nın 15 Mayıs'ta tamamlanacağı açıklandı.


Geçtiğimiz hafta aşil tendonu kopan Mehmet Okur, sabaha karşı ameliyat oldu. Operasyonun başarılı geçtiği açıklandı.

Utah'ın play-off ilk turunda mücadele ettiği denver serisinin ilk maçında sakatlanan ve yapılan kontrollerin ardından aşil tendonunda kopma tespit edilen Mehmet Okur bıçak altına yattı.
Utah Üniversitesi Ortopedi Merkezi’nde yapılan ve yaklaşık 90 dakika süren ameliyatı Dr. Charles Saltzman gerçekleştirdi. Operasyonun ardından bir süre dinlendikten sonra evine dönen Mehmet, 2 hafta boyunca ayağının üzerine basmadan dinlendirilecek. Üç hafta sonra fizyoterapist eşliğinde havuz ve bisiklet tedavisine başlayacak olan milli basketbolcumuzun geçirdiği operasyonla ilgili raporun ise açıklanması bekleniyor.


Orlando Magic'in yıldız pivotu Dwight Howard, bu sezon hücumda beklentilerin altında kalsa da savunmadaki varlığıyla takımına büyük katkı sağladı. Normal sezonu 13.2 ribaund ve 2.8 blok ortalamalarıyla tamamlayan Howard, üst üste 2. sezonda ‘yılın savunmacısı’ ödülünün sahibi oldu.

Diğer adaylar Josh Smith ve Gerald Wallace'a büyük fark atan Howard, aynı zamanda Bill Walton, Kareem Abdul Jabbar, Hakeem Olajuwon ve Ben Wallace'dan sonra normal sezonu hem ribaund hem de blok kralı olarak tamamlayan 5. isim olarak tarihe geçti.
24 yaşındaki yıldız oyuncu, “Sanırım herkes en değerli oyuncu ödülüne bakıyor. Ama bence galibiyetler ve şampiyonlukları getiren savunma. Bu fikrim de değişmeyecek” diye konuştu.

2004 yılında liseden mezun olarak NBA kariyerine başlayan Howard, kısa sürede ligin en etkili uzunlarından biri haline geldi. ‘Süperman’ lakaplı pivot, geçtiğimiz sezon Orlando Magic'in NBA finallerine çıkmasında en büyük pay sahiplerinden biri olmuştu.

Bence  garnet in bi zamanlar yaptıgı  gibi bırakmıyacak bu ödülü ...

Kobe Durumu 2-0 Yaptı

Batı Konferansı play-off turu ikinci maçında Los Angeles Lakers, Kobe Bryant'nın müthiş oyunu sonucu Oklahoma City'yi mağlup ederek seride skoru 2-0 yaptı.

Los Angeles Lakers'da yıldız oyuncu Kobe Byrant attığı 39 sayılık müthiş performansıyla galibiyeti getiren isim oldu. Ev sahibi ekipte Pau Gasol 25 sayı - 12 ribaund ve 2 asistle bir başka öne çıkan isim oldu. Konuk Oklahoma City'de ise Kevin Durant'ın 32 sayı - 8 ribaund - 1 asistlik performansı yeterli olmadı. Konuk ekipte R.Westbrook 19 sayı - 6 ribaund - 3 asist, J.Green 12 sayı - 4 ribaund - 2 asist ve N.Krstic 10 sayı - 5 ribaund - 1 asistle maçı bitirdi.
Batı Konferansı play-off ikinci maçında Phoenix Suns evinde Portland Trail Blazers'ı 119-90 mağlup ederek seride eşitliği sağladı. 
Ev sahibi takımda J.Richardson 29 sayı - 6 ribaundla en skorer isim oldu. G.Hill 20 sayı - 8 ribaund, A.Stoudemire 18 sayı - 7 ribaund - 3 asist ve Steve Nash 13 sayı - 1 ribaund ve 16 asistle oynadı. Konuk Portland'da ise M.Webster 16 sayı - 5 ribaund - 1 asist, N.Batum 12 sayı - 3 ribaund - 1 asist, Andre Miller 12 sayı - 1 ribaund - 3 asist ve L.Aldridge 11 sayı - 4 ribaundla maçı tamamladı.
NBA'de Doğu Konferansı play-off ikinci maçında Atlanta Hawks evinde Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'ı 96-86 mağlup ederek seride skoru 2-0 yaptı.
Atlanta'da J.Johnson attığı 27 sayı ile galibiyette önemli rol oynarken, ev sahibi takımda J.Smith 21 sayı - 14 ribaund - 9 asistle "double double" yaptı. A.Horford 20 sayı - 8 ribaund - 10 asist, M.Williams 11 sayı - 6 ribaund ve M.Bibby 10 sayı - 3 ribaund - 7 asistle maçı tamamladı. Milwaukee'de ise Ersan İlyasova 24 dakikada sahada yer aldı ve 13 sayı - 15 ribaund ile "double double" yapmasına rağmen mağlubiyete engel olamadı. Konuk ekipte J.Salmons 21 sayı - 3 ribaund - 4 asistle en skorer isim oldu. J.Stackhouse 15 sayı - 4 ribaund - 2 asistle oynadı.
Doğu Konferansı'nın bir diğer maçında Boston Celtics, Miami Heat'i 106-77 mağlup etti ve ev sahibi takım seride durumu 2-0'a getiren bir başka takım oldu.
Boston'da R.Allen 25 sayı - 5 ribaund - 3 asist, G.Davis ise 23 sayı - 8 ribaund - 1 asistle galibiyeti getiren isimler oldu. K.Perkins 13 sayı - 9 ribaund - 4 asist ve P.Pierce 13 sayı - 4 ribaund - 2 asistle skora katkıda bulundu. Konuk Miami'de ise yıldız oyuncu Dwyane Wade'nin 29 sayı - 2 ribaund - 5 asistlik performansı galibiyeti getiremedi. Konuk ekipte M.Beasley 13 sayı - 7 ribaund ve M.Chalmers 10 sayı - 2 ribaund - 4 asistle maçı tamamladı.

Tuesday, April 20, 2010

Beko Basketbol Ligi'nde 29. hafta maçlarının programı belli oldu.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 29. hafta maçları 21 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Ligde 29. haftada sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi-Darüşşafaka Cooper Tires maçı saat 17.30'da, diğer maçlar ise saat 18.00'de başlayacak.

Ligde 29. hafta maçlarının programı şöyle:
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Darüşşafaka Cooper Tires (Edip Burhan)
Türk Telekom-Tofaş (Ankara Atatürk)
Kepez Belediyesi-Erdemir (Kepez Belediyesi)
OYAK Renault-Banvit (Bursa Atatürk)
Beşiktaş Cola Turka-Pınar Karşıyaka (BJK Cola Turka Arena)
Efes Pilsen-Antalya Büyükşehir Belediyesi (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)
Aliağa Petkim-Galatasaray Cafe Crown (ENKA)
Bornova Belediyesi-Fenerbahçe Ülker (Halkapınar)

Cleveland Cavaliers, LeBron James’in yıldızlaştığı maçta Chicago Bulls’u 112-102 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı.

Doğu Konferansı play-off ilk tur ikinci maçında Chicago Bulls’u ağırlayan Cleveland Cavaliers, rakibine şans tanımadı ve LeBron James’in 40 sayı – 8 ribaund – 8 asist - 2 blokluk performansıyla maçı 112-102 kazandı.

Bu sonuçla Cavaliers, seride 2-0 öne geçerken, evinde oynadığı maçları kayıpsız geçerek Bulls’un saha avantajını ele geçirmesine izin vermedi.
Son çeyrekte maça ağırlığını koyan Cavaliers’ta Antawn Jamison 14 sayı – 4 ribaund – 3 asistle, Mo Williams 12 sayı – 6 asist – 3 ribaundla, Jamario Moon da 12 sayı – 3 ribaund – 2 blokla mücadele etti. 

Konyk ekipte Joakim Noah’ın 25 sayı – 13 ribaund – 3 asisti, Derrick Rose’un 23 sayı – 8 asist – 2 ribaund – 2 top çalması ve Luol Deng’in 20 sayı – 6 ribaund – 5 asisti sonucu değiştirmeye yetmedi. 

Evet  çogu arkadaşlar link değişimi  veya blog listesi istegi için bana  nerden  ulaşacakları konusunda sorun yaşadıklarını  mail attılar  bende bu sayfayı uygun gördüm  isteyen arkadaşlar yorum  yaparak isteklerini belirtebilirler Teşekürler hepinize..


veya  mail :   yasar_guner@hotmail.com




Milli basketbolcu Mehmet Okur ve Rus yıldız Andrei Kirilenko’dan yoksun Utah Jazz, play-off ilk tur ikinci maçında Denver Nuggets’a konuk oldu. Deron Williams ve Carlos Boozer’ın etkili oyunuyla sonuca giden Jazz, salondan da 114-111’lik skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla seriye 1-1 eşitlik getiren Utah, saha avantajını da ele geçirmiş oldu. Karşılaşmayı 33 sayı – 14 asistle noktalayan Deron Williams kariyerinde ilk kez bir play-off maçında 30 sayı – 10 asist barajını geçerken, bu başarıya imza atan ikinci Jazz oyuncusu oldu.
Maça etkili başlayan ve ikinci çeyrekte kontrolü ele alan Utah, farkı çift hanelere taşıdı ve soyunma odasına da 63-51 önde girdi. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine skor üretmekte sıkıntı yaşamayan Denver, son çeyreğe girilirken farkı 6 sayıya indirdi: 82-88.
Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne olurken, son 6 saniyeye Utah 114-111 önde girdi. Son hücumda Chauncey Billups’la maça denge getirme şansını kullanamayan Nuggets, salondan 114-111 mağlup ayrıldı.
Konuk ekipte Carlos Boozer 20 sayı – 15 ribaund ve 2 asistle double-double yaparak Deron Williams’a eşlik ederken, Paul Millsap 18 sayı – 5 ribaund – 2 top çalma – 2 blokla, C.J. Miles da 17 sayı – 6 asist – 3 ribaundla oynadı.
Denver’da ise Carmelo Anthony 32 sayı – 6 ribaund – 4 asist – 3 top çalmayla, Chauncey Billups 17 sayı – 11 asist – 3 ribaundla, Nene de 18 sayı – 6 ribaund – 2 top çalmayla mücadele etti.

Monday, April 19, 2010

Portland Trail Blazers, Andre Miller’ın yıldızlaştığı maçta Phoenix Suns’ı mağlup ederek seride 1-0 öne geçti ve saha avantajını ele geçirdi.

 

Andre Miller’ın 15’i son çeyrekte olmak üzere toplam 31 sayı ürettiği karşılaşmayı Portland, 105-100 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Takımın en skorer ismi Brandon Roy’dan yoksun mücadele eden Portland, bu galibiyetle seride ev sahibi avantajını da ele geçirmiş oldu.
Karşılaşmanın ilk 3 çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olurken, son 12 saniyeye konuk Portland103-100 önde girdi. Jerryd Bayless’in 2 serbest atışı da sayıya çevirememesiyle birlikte maça denge getirme şansı yakalayan Phoenix, bu şansı Steve Nash ile kullanamadı. Son üç saniyede bir kez daha serbest atış çizgisine gelen Blazers, Andre Miller ile 2 sayı daha bularak karşılaşmayı 105-100 kazandı. 
Portland’ta tecrübeli oyun kurucu Andre Miller 31 sayı – 8 asist – 5 ribaund – 3 top çalmayla maça damgasını vururken, LaMarcus Aldridge 22 sayı – 3 asist – 3 ribaundla, kenardan gelen Jerryd Bayless 18 sayı – 4 ribaundla, Marcus Camby de 17 ribaund – 4 sayı – 3 blokla mücadele etti.
Phoenix’te Steve Nash 25 sayı – 9 asistle, Amare Stoudemire 18 sayı – 8 ribaund – 2 asistle, Jason Richardson da 14 sayı – 10 ribaundla double-double yaptı.

 

Okur 8 ay yok

Sunday, April 18, 2010

Memo'ya nazar değdi.. Batı Konferansı'nda Denver Nuggets'la eşleşen Utah Jazz, deplasmanda oynadığı maçı 126-113 kaybetti ve seride 1-0 yenik duruma düştü. Milli oyuncumuz Mehmet Okur, 2. çeyreğin başlarında sakatlanarak oyundan çıktı..

Denver'ın yıldız oyuncusu Carmelo Anthony, 42 sayıyla play-off kariyer rekorunu kırarken, oyuna kenardan giren J.R. Smith, 20 sayı 6 ribauntla takımının galibiyetinde önemli rol üstlendi. Andrei Kirilenko'nun yokluğunu hisseden Utah Jazz, Mehmet Okur'un 2. çeyreğin başlarında sakatlanarak oyundan çıkmasıyla büyük bir yara daha aldı. İçeriye katettiği sırada ayağı kayarak düşen ve sol ayağındaki aşil tendonunda zedelenme olduğu belirtilen Okur, maçı 7 sayı 2 ribaunt ile tamamlamak zorunda kaldı.

Okur, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "İçeri katettiğim sırada ayağım kaydı. Tüm ağırlığımın sola kaymasıyla birden acı hissettim. Bir şey patlamış gibi hissettim" dedi.






Memo Sezonu Kapattı..


NBA’de Utah Jazz forması giyen milli basketbolcumuz Mehmet Okur’dan kötü haber. Playoff ilk tur mücadelesinde Denver Nuggets deplasmanında sol ayağındaki sakatlığı nükseden Okur’un NBA’de sezonu kapattığı açıklandı.
7 Nisan’daki Houston Rockets maçında sol ayak aşil tendonundan sakatlanan Okur, New maçında oynamamıştı. Takımı için büyük önem taşıyan Golden State ve Phoenix maçlarında ağrılarına rağmen forma giymiş, Denver’a karşı da iğneyle sahaya çıkmıştı. Sakatlandığı pozisyonda ayağından bir ses geldiğini söyleyen Mehmet Okur’un aşil tendonunun kopmuş olabileceği bildirildi. Milli basketbolcumuzun durumu bu akşam çekilecek MR sonrasında netlik kazanacak. Mehmet Okur’un aşil tendonunda yırtılma varsa üç ay, kopma durumundaysa en az sekiz ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Friday, April 16, 2010

16 Nisan Cuma
19:00 Fenerbahçe Ülker – Aliağa Petkim (Abdi İpekçi Spor Salonu)
Spormax
17 Nisan Cumartesi
12:45 Galatasaray Cafe Crown – Beşiktaş Cola Turka (Abdi İpekçi Spor Salonu)
Spormax
15:00 Erdemir – Oyak Renault (Erdemir Spor Salonu)
SkyTürk
16:00 Kepez Belediyesi – Efes Pilsen (Kepez Belediyesi Spor Salonu)
16:00 Tofaş – Mersin Büyükşehir Belediyesi (Atatürk Spor Salonu)
16:00 Darüşşafaka CT – Antalya BŞB (Darüşşafaka Ayhan Şahenk S.S)
17:00 Pınar Karşıyaka – Türk Telekom (Karşıyaka Spor Salonu)
SkyTürk
18 Nisan Pazar
16:00 Banvit – Bornova Belediyesi (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu)

Thursday, April 15, 2010





DOĞU KONFERANSI



Cleveland Cavaliers
 -  
Chicago Bulls










SKOR YAYIN

17/04 22.00 CLE-CHI - -
20/04 03.00 CLE-CHI - -
23/04 02.00 CHI-CLE - -
25/04 22.30 CHI-CLE - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -




Orlando Magic
 -
Charlotte Bobcats










SKOR YAYIN

 
19/04 00.30 ORL-CHA - -
22/04 02.00 ORL-CHA - -
24/04 21.00 CHA-ORL - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -




Atlanta Hawks
 -  
Milwaukee Bucks










SKOR YAYIN


 
18/04 00.30 ATL-MIL - -
21/04 02.00 ATL-MIL - -
25/04 02.00 MIL-ATL - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -




Boston Celtics
 -
Miami Heat










SKOR YAYIN


 
18/04 03.00 BOS-MIA - -
21/04 03.00 BOS-MIA - -
24/04 02.00 MIA-BOS - -
25/04 20.00 MIA-BOS - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -




BATI KONFERANSI



Los Angeles Lakers
 -
Oklahoma City










SKOR YAYIN


 
18/04 22.00 LAL-OKL - -
21/04 05.30 LAL-OKL - -
23/04 04.30 OKL-LAL - -
25/04 04.30 OKL-LAL - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -




Dallas Mavericks  -
San Antonio Spurs











SKOR YAYIN


 
19/04 03.00 DAL-SAS - -
22/04 04.30 DAL-SAS - -
24/04 04.30 SAS-DAL - -
26/04 02.00 SAS-DAL - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -




Phoenix Suns
 -
Portland Trail Blazers










SKOR YAYIN


 
18/04 05.30 PHO-POR - -
21/04 05.00 PHO-POR - -
23/04 05.00 POR-PHO - -
24/04 23.30 POR-PHO - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -




Denver Nuggets
 -
Utah Jazz









SKOR YAYIN


 
20/04
05.30 DEN-UTA - -
21/04 05.00 DEN-UTA -
24/04 05.30 UTA-DEN - -
26/04 04.30 UTA-DEN - -
-
-
-
- -
- - - - -

 

blogger templates | Make Money Online