RECENT POST

Saturday, March 28, 2009

GONZAGA(4): 77 - NORTH CAROLINA(1): 98
Güney Konferansı’nın 1 numarası North Carolina Tar Heels, Ty Lawson’ın 17’si ilk çeyrekte olmak üzere toplam 19 sayı ürettiği maçta Gonzaga Bulldogs’u 98-77 mağlup ederek üst üste 3. kez en iyi 8 takım arasında yer aldı.

Gonzaga’yı farklı bir şekilde mağlup eden Tar heels, NCAA Turnuvası’nda 99. galibiyetine ulaştı ve Kentucky’i geride bırakarak en çok kazanan takım olma unvanını elde etti. North Carolina ayrıca, 99 galibiyetle,UCLA ile birlikte, NCAA Turnuvası’nda tüm zamanların en fazla kazanan ikinci takımı oldu.

Karşılaşmaya iki takım da yüksek şut yüzdesiyle başladı. Ayak baş parmağındaki ağrılar nedeniyle forma giyip giymeyeceği büyük merak konusu olan Ty Lawson’ın önderliğinde oyuna ağırlığını koymaya başlayan North Carolina, ilk 10 dakikada skoru 29-18’e getirerek farkı çift hanelere taşıdı.

Wayne Ellington ve Tyler Hansbrough’nun da skora katkı yapmasıyla üstünlüğünü koruyan Tar Heels, soyunma odasına da 53-42 önde gitti.

İkinci yarıya 6-0’lık seriyle başlayarak farkı 17 sayıya kadar çıkaran North Carolina rakibini oyundan düşürürken, skor üretmekte zorlanmadı ve son 2.5 dakikaya da 26 sayılık avantajla girdi.

Kalan sürede oyunu çok rahat bir şekilde kontrol eden Tar Heels, maçı 98-77 kazanarak konferans finalinde Oklahoma Sooners’ın rakibi oldu.

BAŞ AKTÖR
Sakatlıktan döndükten sonra North Carolina’nın ikinci turda LSU’yu mağlup etmesinde kilit rol oynayan Ty Lawson, 19 sayı – 9 asist – 4 ribauntluk performansıyla takımını sırtladı. 27 dakika sahada kalan 3. sınıf öğrencisi, kullandığı 9 şutun 7’sini sayıya çevirirken, 3 sayılık atışlarda da 3/4 ile oynadı.

YARDIMCI OYUNCU
Tar Heels’ın skor yükünü üstlenen Tyler Hansbrough, 24 sayı – 10 ribaunt – 2 top çalmayla double-double yaptı. 8/10 saha içi isabet oranıyla hücum eden son sınıf öğrencisi, serbest atış çizgisinden de 8/9 isabet kaydetti.

North Carolina takımını, turnuvanın en büyük favorilerinden biri. Ty Lawson’ın da sahalara dönerek çok önemli katkı yapmasıyla birlikte çok daha hızlı ve çabuk bir takım haline gelen Tar Heels, Oklahoma’dan daha güçlü silahlara sahip. Oklahoma’nın en büyük kozu ise Blake Griffin. North Carolina'nın, bu ismi hücumda yavaşlatabildiği sürece final-four’a daha yakın olduğu bir gerçek.

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online